Poolvärmepump

Gullberg&Jansson är idag Nordens största producent av poolvärmepumpar. De producerar och levererar produkter utvecklade för bästa effekt i vårt komplexa nordiska klimat.
Högsta kvalitet kombinerat med marknadens bästa kompetens och servicenivå, är orsaken till att Nettopool valt just Gullberg&Jansson som vår värmepumpsleverantör.

Gullberg&Janssons poolvärmepumpar i P-, Q- och X-serien använder köldmediet R32, med lågt GWP (Global Warming Potential) och lägre klimatpåverkan.

Modellerna i Q- och X-serien är utrustade med en steglös inverterkompressor för högsta möjliga värmeeffekt, verkningsgrad och energibesparing. Silent-läget ger modellerna tystgående drift. Modellerna är WiFi-kompatibel och levereras med vinteröverdrag samt installationstillbehör. 

 

P-serien

Vårt budgetalternativ, on/off pump, som ger bra kvalitet för en mindre peng.

Garantier

För poolvärmepumpar i P-serien uppgår garantin till 2 års fullservicegaranti och 3 års materialgaranti för kompressorn.

Q-serien och X-serien

För våra poolvärmepumpar i Q-, X- och S-serien uppgår garantin till 3 års fullservicegaranti och 7 års materialgaranti för kompressorn.

Fullservicegaranti innebär att ackrediterade servicepartners genomför garantireparation på plats (alternativt får kunden ekonomisk ersättning för bytet, om det inte finns ackrediterad servicepartner i rimlig närhet).

 

Q-serien

Q-serien, våra poolvärmepumpar i mellanklass. Inverter-pump med bra energiekonomi och låg ljudnivå. Varvtalsstyrd kompressor och fläktmotor med Silentläge , titanvärmeväxlare som tål både klor- och saltvatten, miljövänligt och effektivt köldmedium (R32).

Poolvärmepumpen kan kontrolleras och styras via kostnadsfri app, om tillgång till WiFi finns.

X-serien

X-serien (Inverter) är en av de absolut mest energieffektiva och tystgående värmepumparna på marknaden. Varvtalsstyrd kompressor och fläktmotor med Silentläge, titanvärmeväxlare som tål både klor- och saltvatten, miljövänligt och effektivt köldmedium (R32).

Inkluderar en värmekabel som reducerar risk för isbildning, vilket ger möjlighet för att förlänga badsäsongen. Den har även tryckstyrd avfrostning som ger säkrare drift och avfrostning i kallare perioder.

Poolvärmepumpen kan kontrolleras och styras via kostnadsfri app, om tillgång till WiFi finns.

S-serien

För inomhuspool, eller utomhuspool som skall hållas varm även under årets kallare perioder.

Splitpump med borstlös fläktmotor, elektronisk expansionsventil samt WiFi (styrs med app).

S-serien har 3 års fullservicegaranti och 7 års materialgaranti för kompressorn. Fullservicegaranti innebär att ackrediterade servicepartners genomför garantireparation på plats (alternativt får kunden ekonomisk ersättning för bytet, om det inte finns ackrediterad servicepartner i rimlig närhet).

Vattencirkulationen går genom en inomhusdel, vilket ger möjlighet för drift året runt, utan risk för frysskador. För inomhuspool, eller utomhuspool som skall hållas varm även under årets kallare perioder.

Notera att S-serien har en bra verkningsgrad ner till en utomhustemperatur på -5° grader. Den har en temperaturstyrd avfrostning och värmeslinga som garanterar funktion ner till -15° C. Vi rekommenderar att kombinera med en spetsvärmekälla (ex el-värmare) när det är som kallast och poolvärmepumpen inte ger bra effekt. S-serien skall monteras av ackrediterad kylinstallatör.

V-serien

Miljösmart poolvärmepump för offentliga och kommersiella anläggningar som utomhusbad, vattenland, campingar, hotell och wellness-centers. V-serien för offentliga bad minskar uppvärmningskostnaden med 70-85% beroende på utomhustemperatur och skapar behaglig poolvärme till låg totalkostnad. V130-3P har en uppvärmningskapacitet på 150-300 m³.