Pooltak

Förläng poolsäsongen med ett par månader

Pooltak

Ett pooltak är med på att ge er poolmiljö en ny dimension. Förlänger poolsäsongen med ett par månader och skulle vår nyckfulla sommar visa sig från sin sämre sida, finns det ändå plats för badglädje under taket, som effektivt stänger ute vind, kyla såväl som regn.

De genomskinliga panelerna överför effektivt solens strålar och värme ner i badvattnet, vilket ger kraftigt reducerade uppvärmningskostnader. Säkerheten tillhandahålls på ett utmärkt sätt, då pooltaket snabbt och mycket enkelt förflyttas från/över poolen.

Att man dessutom nästan helt eliminerar mängden med nerblåsta löv etc i poolen, blir en ren bonus.

Vår pooltaksleverantör, Gullberg & Jansson har prisvärda och väldesignade pooltak av hög kvalitet och samtliga uppfyller lagstadgat krav på barnsäkerhet. Genom robusta konstruktioner, förstärkta aluminiumprofiler och paneler med UV-skydd på båda sidor har pooltaket en förväntad, lång livslängd, samt en exklusiv design med mjuka och behagliga linjer.

Pooltaken Nova och Leia levereras i box som byggsats, Alva kommer som färdigmonterade sektioner. 

Alla våra pooltak levereras med automatisk låsning/upplåsning. Man behöver endast låsa samt låsa upp en av modulerna, resterande låser/låser upp med automatik när pooltaket skjuts fram/tillbaka på skenorna.

De flesta konkurrerande produkterna har en lösning där respektive modul manuellt måste låsas/låsas upp, vilket kan innebära upp till 10 platser (för pooltak med 5 moduler) där man behöver böja sig ner och använda nyckeln, varje gång pooltaket skall förflyttas.

Pooltak Leia

Leia är ett lågt exklusivt pooltak som smälter väl in i din poolmiljö. Trots den låga höjden, från endast 58 cm, går det utmärkt att simma under taket. Pooltak Leia har brutet tak vilket ger en mer praktisk lösning, inte minst med tanke på snö.

Leia har som standard 12 mm komfortskena på endast en sida. Du väljer själv vilken sida. På motsatt sida skenan, på den största sektionen, monteras skjutdörren. Med förlängningsskena kan du skjuta pooltaket förbi hela poolen.

Poolpaket Leia i box

Leia levereras i en box som byggsats. För den som så önskar, kan vi även ordna med förmontering av modulerna mot pristillägg.

 

Pooltak Nova Comfort

Nova Comfort passar särskilt väl för dig som är ute efter ett något högre pooltak. Panelerna är UV beskyddade på bägge sidorna. Nova är anpassade i bredd, så att det även finns plats till sargsten under taket, för de vanligaste poolstorlekarna.

Profilerna (vilket är den viktiga delen när det gäller hållbarheten) är bland de klart kraftigare på marknaden, och har dessutom en utmärkt passform med tanke på monteringen som skall utföras.

Skenorna är av en mycket låg (12mm) trampvänlig utformning. Mindre risk att slå i tårna och ingen obehaglig upplevelse om man skulle trampa på dem.

Nova Comfort har som standard skjutdörr som kan monteras på valfri sida om största sektionen och avtagbar front-. och bakgavel, med undantag från Nova Comfort 5×10 har fasta gavlar.

Nova Comfort levereras i en box som byggsats. För den som så önskar, kan vi även ordna med förmontering av modulerna mot pristillägg.

 

Finns i färgerna Antracitgrå och Aluminiumvit

Pooltak Alva

Pooltak Alva har en modern och stilren design och är marknadens lägsta pooltak med en höjd från endast 38 cm. Ovansidan är näst intill vågrät, vilket strax gjorde Pooltak Alva till arkitekternas favorit. Det skall nämnas att den vågräta ytan ställer större krav till att avlägsna eventuella snömassor mer frekvent.

Notera att Pooltak Alva inte har någon dörr.

Pooltak Alva produceras efter beställning och kan mao levereras helt efter kundens önskemål (bredd/längd). Då de är specialproducerade kan de inte ändras, bytas, avbeställas eller returneras efter att handpenningen är inbetald.

En fördel med Alva är att det kan beställas med endast skena på ena sidan och hjul på andra sidan.

Att tänka på vid val av pooltak

Skenor

Med våra monteringssatser Nova Comfort samt Leia Comfort följer skenor/skena med samma längd som taket.

Många önskar att kunna skjuta pooltaket helt bort från poolområdet och väljer då att köpa till extra skenlängd (320cm).

Pooltak i kombination med stege

Notera att Nova Comfort levereras som monteringssats samt med skjutbar sidodörr. Man väljer själv vilken sida dörren skall placeras på. Om poolen har stege, kan gavel med hängslad dörr levereras som tillval.  » Läs mer om trappor här

För den som så önskar, kan vi även ordna leverans med förmonterade moduler.

Ett alternativ är att helt avlägsna stegen och istället förse poolen med en Inside-trappa. Utöver att man enklare kan skjuta pooltaket förbi, får man dessutom enklare i/urstigning och en fin sittplats i poolen.

Automatisk låsning

Pooltaken har automatisk låsning/upplåsning. Man behöver endast låsa samt låsa upp den  största modulen, resterande låser/låser upp med automatik när pooltaket skjuts fram/tillbaka på skenorna. De flesta konkurrerande produkterna har en lösning där respektive modul manuellt måste låsas/låsas upp, vilket kan innebära upp till 10 platser (för pooltak med 5 moduler) där man behöver böja sig ner och använda nyckeln, varje gång pooltaket skall förflyttas.

Profilerna

Leia-serien fins i antracitgrå färg på profilene.

Nova Comfort-serien fins i aluminiumvit eller antracitgrå färg på profilene.

Panelerna

Panelerna är UV beskyddade på bägge sidorna.

Leverans, viktigt!

Pooltaken levereras till angiven leveransadress, under förutsättning att det finns utrymme för lastbil. Viktigt att vägen in till lossningsplats är farbar för större lastbil. Kund ansvarar för lossning från bil.

Nova Comfort och Leia Comfort monteringssats

 

 

Kund ansvarar för lossning. Pallen är mycket tung och måste antingen lastas av med truck eller lossas för hand. Man öppnar då pallen på lastbilsflaket och lyfter av kolli för kolli (2 pers+ verktyg, ca 20 min).  Det ingår 30min i lossningstid i transportkostnaden.

Beställer man ett av våra specialtak eller tillvalet ”Förmontering av modul” så levereras dessa med hjälp av kranlossning från lastbilen. Modulerna placeras då några meter från lastbilens placering.

Montering

Det medföljer en detaljerad monteringsmanual. Utöver detta har ni tillgång till vår Supporttelefon (10-21 mån-tors samt 10-18 fre-sön) samt en nyttig instruktionsfilm på nätet.

Säkerhet

Standard NF P 90 309 omfattar t.ex. barnsäkerhet samt bärighet för snö. Alla pooltak som är godkända enligt standarden klarar ett minimum av 45 kg/m2.

Samtliga pooltaksmodeller från Gullberg & Jansson är låsbara och barnsäkra. De kan enkelt låsas upp med nyckel och uppfyller lagstadgat krav på barnsäkerhet.

Snö och vinter

Pooltak, generellt, är inte någon optimal vintertäckning och har en begränsad tålighet när det gäller snötyngd. En bra tumregel är att man bör skrapa av snömängderna när det passerar ca 10cm.

Tänk även på att större snömängder bör avlägsnas från de lutande väggarna. Garantin gäller inte skador som är relaterade till snötyngder. Efter det vi känner till, gäller detta alla pooltak. Det är dock inte alla företag som upplyser om detta.