Covrex lamellpoolskydd

Med hjälp av en nyckelbrytare öppnar eller stänger du tillgången till poolen på några sekunder. Nyckelbrytaren placeras på valfri plats vid poolområdet. Som tillval levereras även trådlös fjärrkontroll.

Lamellerna flyter ut på vattenytan och säkras antingen genom underliggande hylla/kant/lejdare eller med de medföljande krokarna.

Med möjlighet för poolbredd upp till 12m är Covrex ett av få poolskydd som kan placeras på poolens långsida och därmed användas om trappan är placerad på motsatt långsida.

Våra lamell-poolskydd produceras i Belgien med högsta krav till material och produktions-process. Covrex erbjuder marknadens mest tåliga poolskydd och dessutom, absolut bästa isoleringsförmåga.

Tack vare sina full isolerade lameller kan Covrex, med fördel, användas som vintertäckning, vilket är unikt på marknaden.

» läs mer om Covrex generellt

 

Covrex Ovanmark Nature

Placeras vid poolens kort- eller långsida.

Tack vare lamellernas smarta design, har Covrex marknadens minsta diameter när den är upprullad. Detta gör att den är mindre skrymmande och dessutom stjäl mindre av utsikten, jämfört med andra modeller.

Covrex Nature är enkel att montera.

Med möjlighet för poolbredd upp till 12 m är Covrex ett av få poolskydd som kan placeras på poolens långsida och därmed användas när trappan är placerad på motsatt långsida.

 

Covrex Nedsänkt Bridge/Covrex Nedsänkt Bridge med bred brygga

Tack vare Covrex smarta design, har den marknadens minsta diameter när den är upprullad. Detta gör den mindre skrymmande och därmed stjäl mindre poolyta, jämfört med andra modeller.

Med Covrex Nedsänkt Bridge får man en brygga över poolskyddet.

Ett 8x4m Covrex lamell-poolskydd stjäl endast 50 cm utrymme ut i poolen. Levereras som standard med bärande konsoller, vilket ger dig möjlighet att själv välja matchande material för inklädning av ovansidan. Den bärande konstruktionens design ger möjlighet för en mycket hög vattennivå i poolen.

Med möjlighet för poolbredd upp till 12 m är Covrex ett av få poolskydd som kan placeras på poolens långsida och därmed användas när trappan är placerad på motsatt långsida.

 

Covrex Lamellpoolskydd

Covrex Advance

Här finner du lösningar för de mer komplexa behoven.

Gemensamt för dem alla är att de kräver lite mer av montören, dvs. att monteringen är inte fullt så enkel som för Covrex Nature, Podium och Bridge.

För vissa modeller skall detaljer gjutas in i stommen, vilket kräver precision och hål skall tas i tätskiktet. De är svårare att eftermontera då det krävs en del förberedelser i poolstommen.

Dessa modeller ägnar sig inte så bra för pooler med fabrikssvetsad/tunnare liner, men fungerar utmärkt för tjockare, platssvetsad liner (>1.5mm) och givetvis andra typ av tätskikt.

Be om offert!

Covrex HighLine

Önskar man en extremt hög vattennivå i poolen, bara några få cm under poolstommens överkant, kan Covrex HighLine vara lösningen. Den har två horisontellt placerade skimmers/bräddavlopp, placerade bara någon cm under vattenytan.

Optimalt placerat möjliggörs en mycket hög vattennivå i poolen, bara 3-4cm under poolstommens överkant. Covrex HighLine har detaljer som skall monteras genom poolstommen, vilket innebär att den främst ägnar sig till nyproduktion av pool.

Ovansidan är förberedd för att kläs med ex trämaterial eller kombination av sargsten och trä/komposittrall.

Covrex HighLine bör kompletteras med automatisk nivåvakt samt överfyllnadsskydd, för att säkra en konstant och korrekt vattennivå i poolen.

Kontakta vår kundtjänst för offert eller rådgivning.

Covrex Lounge Cave

För placering i ett ”dike” bakom ex en trappa eller i en loungeplats. Lounge Cave levereras med balkar i rostfritt.  Uppe på balk samt mellanvägg placeras ett lock (medföljer ej) i lämpligt samt bärande material som sedan används som sitt- och loungeyta. Modellen blir alltså helt dold under loungeytan och lamellerna smyger diskret upp i ett smalt utrymme mellan lockets bakkant och poolstommen. Med rätt materialval för lock, blir det en mycket läcker och exklusiv design.

Det krävs en vattenhöjd på cirka 20 cm ovanför loungeytan och om man har pool med hög vattenlinje så kan lamellerna komma i konflikt med utstickande sargkant, om detta finns (kontakta vår kundtjänst för tips och råd). Material till locket ingår ej. Poolstommen måste vara bärande. För linerpooler rekommenderar vi en minimum linertjocklek på 1,5 mm samt ytan bak linern är helt stum vid fästpunkterna. Dvs. att man måste släppa fram betong helt fram till poolens innerkant, vid fästpunkterna, om man använder ex thermoblock. Covrex Lounge Cave har detaljer som skall monteras genom poolstommen, vilket innebär att den främst ägnar sig till nyproduktion av pool. Kontakta vår kundtjänst för offert eller rådgivning.

Säkerhet

Lamell-poolskyddet  Covrex klarar Europas mest krävande och rigorösa säkerhetskrav, den franska standarden NF-P90 308.

Enkelt handhavande

Med ett enkelt vrid på nyckeln, öppnar eller stänger du tillgången till poolen på några sekunder.

Kontrollpanelen placeras på valfri plats vid poolområdet (5 m kabel ingår som standard).

Fjärrkontroll

Som tillval levereras även trådlös fjärrkontroll, inkl. receiver .

Isolering och värme/energi-ekonomi

Vattenytan står för poolens största värmesvinn. Lamell-poolskydd Covrex har marknadens bästa isoleringsförmåga. Med endast 0,0821W/(mK) i lambda-värde ger Covrex en optimal förutsättning för att kraftigt reducera poolens uppvärmningskostnader. En fullisolerad lamell tillför naturligt nog mycket högre isoleringsförmåga jämfört med en luftfylld.

Vintertäckning

Tack vare sina full isolerade lameller kan Covrex användas som vintertäckning, vilket är unikt på marknaden.

Tester, genomförda av ackrediterat laboratorium, visar en mycket hög tålighet mot hagel, snö och is, ända ner till -40°C. Liggande som ett skyddande täcke på fryst vattenyta eller upprullad och infryst under vattenytan (nedsänkt modell).

Oavsett, så tål Covrex standardlameller den kraftiga och påfrestande isbildning våra svenska vintrar kan bjuda på.

Marknadens enda lamellpoolskydd som även kan användas som vintertäckning.

Kvalitet

Covrex lamellgaranti är på hela 5 år så  det sätts mycket höga krav till kvalitet och styrka.

Covrex erbjuder marknadens tåligaste lamellpoolskydd.

Isoleringen är speciellt framtagen för denna typ av användning och kan inte ta till sig vatten. Andra (isolerade) lamellpoolskydd har inte denna isolering och måste därför kapsla lamellerna i utkant. Ändkapslingen släpper förr eller sedan, beroende av kvalitet. Detta ger vatten och kondens möjlighet att tränga in i isoleringen. Därför kan de inte heller ge den vintergaranti som Covrex erbjuder.

Covrex är utvecklad för att klara varma medelhavssomrar såväl som de kallaste nordiska vintrar.

Fabriken garanterar lamellerna för påverkan av hagel, frost, snö och is/frysning. Med tester utförda i temperaturer mellan -40°C upp till +100°C skall du som ägare känna dig trygg på att lamellerna klarar de stora temperaturdifferenser de blir utsatt för, under våra fyra årstider.

Här delar med oss av provningsprocedurer och testresultat på Covrex och konkurrerande, luftfyllda, lamell-poolskydd.

Lamellerna

De fullisolerade lamellerna ger dessutom fördelen att man enkelt kan kapa kanten i en perfekt och snyggt anpassad radie (runda hörn, Roman trappa etc.), vilket inte är möjligt med andra lameller på marknaden.

Lamellerna är designade så att alger och smuts har mycket svårare för att få fäste, jämfört med andra lamell-poolskydd. Utsatta områden är annars skarvar och inne i luftfyllda lameller, där många andra fabrikat har problem med alger som är komplicerade eller omöjliga att avlägsna. Covrex fabriken har i sin utveckling av produkterna lyckats få fram en design som nästan helt reducerar detta problem och skulle alger ändå uppstå, kan de enkelt avlägsnas med hjälp av ex högtryckstvätt.

Covrex lamell-poolskydd levereras i fyra olika färger.

Vit/Cream White
Sand Grå/Silex Grey
Betong Grå/Pebble Grey
Mörk Grå/Steel Grey

Vi skickar gärna lamellprov med post. Kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Motor och drivsystem

Det används endast den bästa kvalitet när Covrex fabriken väljer material. Alla skruvar, muttrar, balkar och konsoller är i rostfritt stål av kvaliteten 316 L, för att undgå rost. Motorn är noga utvald och provad under extrema förhållande, för att säkra lång och underhållsfri livstid.

Med möjlighet för poolbredd upp till 12 m är Covrex ett av få poolskydd som kan placeras på poolens långsida och därmed användas när trappan är placerad på motsatt långsida.

Montering

De flesta av våra kunder väljer att montera själva, då det är att betrakta som relativt enkelt. Som kund har man, utöver en utförlig manual, tillgång till vår Supporttelefon (mån-tor 10-21, fre-sön 10-18).

Vid behov, kan vi på ett flertal platser även förmedla montering, via våra servicepartners.

 

Våra standard-modeller Covrex Nature, Podium, Bridge och Beach kan mycket enkelt eftermonteras i de flesta rektangulära pooler, även pooler med fabrikssvetsad liner. Det behövs inte någon håltagning i tätskiktet.

 

Covrex Bridge levereras med två brygg-bredder. Den bredare är ett bra alternativ om poolen har ett poolskydds-dike eller mellanvägg. Covrex Bridge är förberedd för och skall förses med ett täcklock (medföljer ej). En vanlig lösning är att man använder samma virke/material som trall runt poolen. Bägge Bridge-modellerna kan levereras med extra förstärkning om man i stället önskar täcklock av tyngre material, så som marksten/granit e l.

 

Covrex Beach är ett suveränt alternativ om man har en pool utan trappa eller loungeplats. ”På köpet” följer en avsats, placerad en bit ner i vattnet (36 cm alternativt 52 cm från poolstommens översida). Denna fungerar som sitt- och loungeyta såväl som täcklock över lamellerna. Utöver marknadens bästa poolskydd får man alltså dessutom glädjen av att kunna avnjuta en kopp kaffe, sittande i poolen och möjlighet för familjens minsta att få en plats där de bottnar.

 

Våra modeller i Advance-familjen, Covrex Lounge Cave, HighLine, Bottom Bench och Bottom Cave kräver som regel ingjutna detaljer och sätter större krav till poolstomme och tätskikt.

Bl. a. så rekommenderas en linertjocklek på min 1,5 mm. Dessa modeller ägnar sig alltså inte till eftermontering eller till pooler med fabrikssvetsad liner. Vi rekommenderar att ni kontaktar vår Kundtjänst i förbindelse med projektering av poolen.

Underhåll

Poolskydd Covrex är designat så att alger och smuts har mycket svårare för att få fäste, jämfört med andra lamellpoolskydd.

Utsatta områden är annars i skarvar och i luftfyllda lameller. Covrex fabriken har i sin utveckling av produkterna lyckats få fram en design som nästan helt reducerar möjligheten för detta.

Ditt Covrex poolskydd skall se rent och trevligt ut hela året, med minimalt krav till underhåll.

Klornivån skall hållas under 2 ppm och pH mellan 7.0-7.4 för att garantierna skall gälla.

Det är väldig viktig att ha korrekt klornivå samt pH-värde i poolen. Felaktigt pH-värde eller höga klorvärden kan ge dyra skador på poolskydd, och även på liner, reningsverk samt tillbehör. Skador, vilka inte täcks av garanti.

Väljer du att rena poolen med salt >>läs mer här

VIKTIGT!

Innan du beställer ditt lamell-poolskydd, bör du alltid kontrollmäta din pool. Vi behöver veta poolens innermått och framför allt breddmåttet bör kontrolleras på ett flertal platser. Du bör även kryssmäta poolen, för att förvissa dig om att alla hörnen är 90°. Om du upplever differenser eller är det minsta osäker, ta kontakt med vår kundtjänst.

Vissa poolmodeller har lutande innerväggar (ex glasfiberpooler). Naturligt nog påverkas då möjligheten att använda de nedsänkta Covrex-modellerna (Bridge, Beach, Cave) eller för den delen, använda Covrex-lamellerna som vintertäckning om vattennivån sänks.

Vissa situationer kan innebära behov av enklare anpassning av produkten. Vanliga exempel är förlängning av infästning på våra nedsänkta modeller (om man inte kan borra/bulta intill poolkanten ex Thermopool) och förlängning av rullställsrör på våra ovanmark modeller (ex vid sargsten). Kontakta vår Kundtjänst för tips, råd och offert.

Klornivån skall hållas under 2 ppm och pH mellan 7.0-7.4 för att garantierna skall gälla.

Det går att kombinera Poolskydd Covrex även med saltklorinator. Man skall dock vara medveten om att saltklorinatorer utan automatik/elektroder kan åstadkomma skyhöga klornivåer i poolen. Detta är naturligt nog inte bra varken för badande, liner eller poolskydd. Vi rekommenderar därför alltid saltklorinator med helautomatisk justering av klor och pH, så att en jämn nivå under maxvärden kan hållas.

En salt miljö kan åstadkomma korrosion/ytrost även på rostfritt/syrafast material. De få tillfällen vi upplevt har endast inneburit få och små fläckar, aldrig något som rostat sönder eller ens påverkat funktion. Men ytrost ser inte trevlig ut rent estetiskt. Skulle detta ändå inträffa, brukar det kunna avlägsnas med specialmedel, ex Greenox. Man kan reducera korrosionsrisken genom att jorda anläggningen, ge besked till vår kundtjänst så inkluderar vi gärna detta tillval i offerten.

Om du har andra reningsalternativ (ex kopparjonisering e l) i din pool, rådgör alltid med vår kundtjänst, innan ev. beställning.

Inspiration