Sargsten

Dansk designade kvalitetsstenar i en rad olika material, utförande och färger.

Natura

Kiruna

Natura-serien finns i två olika utförande, Kiruna med sex olika färgval, samt Napoli som har fyra färgalternativ. De är alla omsorgsfullt utskurna ur natursten (granit, basalt och travertin) och har en yta som utformats med tanke på att reducera risken för halka. Som alla naturmaterial ska man räkna med att färgskiftningar kan förekomma samt även mindre håligheter kan förekomma. Ett exklusivt alternativ som inramning för er pool där man även kan komplettera med matchande marksten i samma nyans.

Kiruna
Färgval Kiruna

1 Mountain Grey, 2 Mountain Black, 3 Baltic Light Grey, 4 Soft Sand, 5 Kashmir Cream, 6 Golden Brown

Napoli
Färgval Napoli

1 Mountain Grey, 2 Mountain Black, 3 Baltic Light Grey, 4 Soft Sand

Kiruna och Napoli radiestenar kan levereras i:

R = radien (diametern/2)

R-1,00 m.
R-1,25 m.
R-1,50 m.
R-1,75 m.

R-2,30 m.
R-2,50 m.
R-3,00 m.
R-3,50 m.

Ceramica

Ceramica-serien är en ny sargsten som finns i modellerna St-Tropez och Maranello och dessa levereras i tre olika färgalternativ samt även som marksten. Detta är en keramisk platta som endast är 20mm tjock. Produceras i mycket höga temperaturer samt under extremt tryck, vilket ger ett mycket tåligt material. Modellerna i Ceramica-serien är frostsäkra, syrafasta, klorbeständiga och resistenta mot olja.

St. Tropez

St. Tropez  radiestenar kan levereras i:

R = radien (diametern/2)

R-1,00 m.
R-1,25 m.
R-1,50 m.
R-1,75 m.
R-2,10 m.
R-2,50 m.
R-3,00 m.
R-3,50 m.

Maranello

Maranello levereras endast med räta kanter. Kan ej levereras som radiesten.

Ceramicas färgval

1 Ivory White, 2 Dusty Grey, 3 Dusty Black

Rustica

Rustica-serien består av fyra olika sargstensmodeller, Florida, Helsinki och Athen och dessa kan alla levereras i sex olika färger/nyanser. Gemensamt för Rustica-serien är att de produceras av genomfärgad, torrgjuten betong. Detta innebär att den får en yta med mycket ”porer”, där av familjenamnet Rustica, som de ingår i. Torrgjuten betong ger en rustik, levande yta och vita kalkutfällningar är vanliga, nyansen skiftar mellan produktionstillfällena då luftfuktighet och temperatur under härdningen påverkar slutresultatet. Många anser att just dessa egenheter ger en härlig charm.

Florida
Helsinki
Athen
Nettopools betongsarg finns i sex olika färger.

1 Off-white, 2 Kaki, 3 Terracotta, 4 Sahara, 5 Antracit Svart/Grå, 6 Grå. Färgnyanserna kan skilja från skärm till skärm.

Kapning och gerning

Räkna alltid med att viss kapning och gerning kan krävas för att få ett perfekt resultat. Olika poolleverantörer kan ha skillnader i innermåtten till trots för att samma storlek uppges.

Svängda stenar finns inte i alla olika radier. Om man inte finner den rätta radiestenen, väljer man istället den radie som ligger närmast över poolens.

Florida

Floridas radiestenar kan levereras i:

R = radien (diametern/2)

R-0,88 m.
R-1,00 m.
R-1,50 m.
R-1,75 m.
R-2,10 m.

R-2,30 m.
R-2,50 m.
R-3,00 m.
R-3,50 m.
R-4,50 m.

Helsinki
Athen

Helsinki och Athens radiestenar kan levereras i:

R = radien (diametern/2)

R-1,00 m.
R-1,50 m.
R-1,75 m.

R-2,10 m.
R-2,50 m.
R-3,00 m.

Olympia

Olympia-serien finns i två modeller, Sparta och Roma, vilka levereras i två olika färger. Matchande marksten finns att tillgå. Produceras i våtgjuten betong vilket ger en speciell lyster och yta. Roma genomgår dessutom en special ytbehandling, vilket ger en mycket säregen och vacker yta. Meningen är att designen produktionstekniken ger, skall föra tankarna till området runt medelhavet.

Roma
Sparta

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Färgval Olympia

1 Indian White – Roma,  2 Indian Beige – Roma

3 Indian White – Sparta, 4 Indian Beige – Sparta