Motströmsanläggning

ger möjlighet till simträning även i de mindre poolstorlekarna

Anläggningen suger in vatten från poolen och pumpar sedan ut en kraftig vattenström i poolen. Flödet/luftintaget är ställbart, vilket ger möjligheten till mer eller mindre motström.

En motströmsanläggning brukar även vara ett populärt inslag i förbindelse med ”lek och plask”, för familjens yngre medlemmar eller en härlig ryggmassage för seniorerna. Antalet m³/h avgör om den passar till motionssimmaren eller den mer krävande brukaren.

Nyhet!

Pahlén Jet Swim Motion/Atlethe

Jet Swim Motion tillverkad i rostfritt syrafast stål och har en helt ny flödesteknik med två ovala munstycken, varav det undre är riktat nedåt för en jämnare fördelning av strömmarna. Det ger en mycket naturligare simteknik jämfört med de flesta motströmsaggregaten som finns på marknaden.

 

Vi rekommenderar att man har minst 450cm utrymme bakom utblåset, samt att anläggningen placeras minst 100cm in från hörnet. De mindre anläggningarna ägnar sig bäst till bröstsim eller lugnare crawl medan anläggningar som ger mer än ca 55-60m³/h ger större utmaningar för den duktiga simmaren.

Anläggningarna i prislistan levereras med 380V/3fas pump och kan användas till linerpooler med ex Thermoblock. Modellerna finns i version för andra poolstomme-alternativ och vissa även som 230V/1fas. Kontakta vår kundtjänst för information. Pump, ingjutningsdetaljer och automatikskåp ingår. 

För pool med saltklorinering, välj alltid motströmsanläggning i ABS/plast. » Läs mer

Vi har även modeller som kan enkelt eftermonteras i de flesta pooler utan att göra ingrepp i tätskikt eller poolstomme. » Läs mer

Pahlén Jet Swim Motion

Jet Swim Motion tillverkad i rostfritt syrafast stål och har en helt ny flödesteknik med två ovala munstycken, varav det undre är riktat nedåt för en jämnare fördelning av strömmarna. Det ger en mycket naturligare simteknik jämfört med de flesta motströmsaggregaten som finns på marknaden.

Med motorstyrka på 2,2 kW och med motorkapacitet på 46 m³/h tränar du enkelt upp din styrka och kondition. Jet Swim Motion startas enkelt genom en knapptryckning på fronten. Luftblandningen i jetströmmarna justeras steglöst för att passa ditt personliga behov. I den moderna minimalistiska designen göms ett diskret handtag integrerat i fronten.

Jet Swim Motion finns både i Classic och Marine design. För integrering i poolstomme. Ej för användning i kombination med saltklorinering.

Pahlén Jet Swim Athlete

Jet Swim Athlete är tillverkad i rostfritt syrafast stål och har samma typ av flödesteknik som Jet Swim Motion. Med två ovala munstycken, varav det undre är riktat nedåt, skapas en jämnare fördelning av de dubbla strömmarna. Vattenströmmar utan luftinblandning tillsammans med denna flödesteknik ger dessutom en mycket behaglig simkänsla jämfört med de flesta motströmsaggregaten som finns på marknaden.

Med en motorstyrka på 4,0 kW och med jetströmmar på 68 m³/h är Jet Swim Athlete till den perfekta träningsmaskinen för dig som vill bygga upp din styrka och kondition. Jet Swim Athlete kan startas genom en knapptryckning på fronten eller extrautrustas med extern startknapp. Vattenflödet justeras steglöst för att passa ditt personliga behov. För integrering i poolstomme.

För integrering i poolstomme. Ej för användning i kombination med saltklorinering.

BADU-Jet Smart, Classic och Super Sport

Med front i ABS/plast. För integrering i poolstomme. Fungerar bra även för pooler saltklorinering.

Pris

Modellerna BaduJet Perla, Riva och Stella kan enkelt eftermonteras i nästan vilken pool som helst, om de inte kommer i konflikt med eventuellt poolskydd. Dessa kan demonteras vintertid och påverkar således inte vattennivån den perioden.

BaduJet Perla, Riva samt Stella

Dessa modellerna kan enkelt eftermonteras i de flesta pooler utan att göra ingerpp i tätskikt eller poolstomme.