Hem
Poolmodeller
Köpinformation
Kontakta oss
Pooltillbehör
Nettopool

MinMaster

Pahléns MiniMaster är ett smart system för enkel och användarvänlig mätning och justering av pH och fritt klor.

Två elektroder mäter kontinuerligt pH/fritt klor och skickar vid behov signaler till små slangpumpar som automatiskt doserar kemikalier tills korrekta värden nås i poolen. Tydliga lysdioder indikerar på kontrollenheterna att systemet är i drift och att vattenkvaliteten är optimal.

 

Vår svenska sommar kan vara nyckfull. Med detta följer, naturligt nog, utmaningar för poolens kemi, då poolens klorbehov varierar stort.

Vid värmebölja med 30° i skuggan och många badtimmar, så behövs det dagligen tillföras relativt stora mängder klor. Solens strålar och många badtimmar ”äter” klor. 

Om det veckan efter regnar och är 15° i luften blir det ofta mindre eller inget badande. Poolen kanske även har varit täckt hela tiden. Helt plötsligt blir poolens klorbehov bara marginellt, jämfört med veckan innan.

Har man då missat att avlägsna klorpucken alternativt fortsätter tillföra samma mängd klor, kan man få skyhöga klornivåer.
Detta är naturligt nog inte bra att bada i samtidigt som det kan ge dyra skador på liner, poolskydd, reningsverk och tillbehör. Skador, vilka ofta inte täcks av garanti.

Är man är bortrest på semester eller helt enkelt glömt att tillföra klor, kan man i stället överraskas av en alggrön pool nästa gång poolskyddet avlägsnas. Detta går förvisso att åtgärda relativt enkelt, men det kan ta några dagar innan poolen är helt fräsch och badbar igen.

Pahléns MiniMaster, ger automatisk dosering/desinfektion och kontinuerlig övervakning av vattenkvaliteten på samma sätt som sker på publika bad och stora hotellanläggningar.

MiniMaster bygger på samma teknik som Pahléns välkända Autodos, som är inne på sin tredje generation.

Autodoseringen läser kontinuerligt av klorhalt samt pH-värde och justerar dessa till den nivå som är kalibrerad/förinställd.

 

Det miljövänliga alternativet

Väljer man att kombinerar MiniMastern med ett UV-filter, kan man uppnå optimal effekt. UV-filtret är med på att reducera klorhalten i poolen med upp till 80%, medan MiniMastern hjälper till med att hålla en jämn, låg klornivå. Allt till fördel för badande och miljö såväl som poolens detaljer.

 

 

Läs mer om skötsel, installation och uppstart.

Hämta manualen här.

 

Nettopool

Bra att veta

Kloråtgången varierar stort, inte minst beroende av hur många timmar poolen utsätts för solljus samt badande.

För en normalstor pool (35-50m³) är det vanligt att det går åt 1-3 dunkar klor per år. Normalt går det åt betydligt mindre pH-minus.

Man bör givetvis kalkylera med viss kloråtgång, samt att elektroderna behöver med några års frekvens.

Underhållet är enkelt.
Man behöver kalibrera systemet ca en gång per månad (tar ca 5min) och givetvis hålla ett öga på att det finns tillräckligt med klor/pH-minus i dunkarna.

Klor/pH-minus finns att tillgå i upp till 25 liters dunkar, vilket garanterar tillförsel över lång tid, om man vill ta en längre semester eller om poolen kanske är placerad vid en sommarstuga.

 

Viktig att veta

Om man tidigare använt klorpuckar eller klorgranulat med cyanur i poolen, kan det bli nödvändigt att helt eller delvis byta ut vattenvolymen, för att MiniMastern skall fungera optimalt.
Kontrollera gärna cyanur-nivån innan ev beställning.

Kontakta vår kundtjänst för tips och råd.

 

MiniMaster-paket

Våra standard MiniMaster-paket levereras med klor- samt pH-minus autodosering. Slangpumpar, elektroder, invallningskärl slangar och anborrningsbyglar ingår.

Vi rekommenderar att man köper till kemikalier samt en Autocheck15/Scuba2 för att kunna läsa av tillförlitliga värden vid kalibrering.

Benämning/innehåll Pris
MiniMaster-paket standard MiniMaster Pahlén, klor/ph just, inkl elektroder, invallningskärl, slangpumpar, anslutn.kit, buffertvätska 19 900kr
MiniMaster-paket pHMiniMaster Pahlén, pH just, inkl. elektrod, invallningskärl, slangpump, anslutn.kit, buffertvätska 16 900 kr
MiniMaster-paket klorMiniMaster Pahlén, klor just, inkl. elektrod, invallningskärl, slangpump, anslutn.kit, buffertvätska 16 900kr
   
AutoCheck 15/Scuba 2
Digital avläsning av klor/pH/cyanur
1 695 kr
   
Pahlén, Klor flytande, Natriumhypoklorit ≤15%, 20l 785 kr
Pahlén, pH-minus, flytande 15% Svavelsyra á 10l 240 kr

MiniMastern kan även levereras med MiniDos CO₂, dvs pH stabilisering med hjälp av koldioxid.

 

1 1

 

Tips&Råd
Inspiration
Nettopool
NP Pooltäckning
NP Värmesystem
NP Vattenrening
  NP Poolstädare
  NP UV-filter
  NP Saltkloriator
  NP Minimaster
  NP Mätutrustning
  NP Reningsverk
NP Övrigt