Hem
Poolmodeller
Köpinformation
Kontakta oss
Pooltillbehör
Nettopool

Pooltak - att tänka på

Skenor

Med pooltaket följer skenor med samma längd som taket.

 

Många önskar att kunna skjuta pooltaket helt bort från poolområdet och väljer då att köpa till extra skenor (levereras i par med 320cm längd).

Nova/Stella Comfortskenor

Skenorna är av en mycket låg (12mm) trampvänlig utformning. Mindre risk att slå i tårna och ingen obehaglig upplevelse om man skulle trampa på dem.

Pooltak i kombination med stege

Notera att Nova levereras, som standard, med skjutbar sidodörr. Om poolen har stege, kan gavel med hängslad dörr levereras som tillval. För den som så önskar, kan vi även ordna med förmontering av modulerna.

Ett alternativ är att helt avlägsna stegen och istället förse poolen med en Inside trappa. Utöver att man enklare kan skjuta pooltaket förbi, får man dessutom enklare i/urstigning och en fin sittplats i poolen.

Automatisk låsning

De nya Comfort-modellerna har automatisk låsning/upplåsning. Man behöver endast låsa samt låsa upp en av modulerna, resterande låser/låser upp med automatik när pooltaket skjuts fram/tillbaka på skenorna. De flesta konkurrerande produkterna har en lösning där respektive modul manuellt måste låsas/låsas upp, vilket kan innebära upp till 10 platser (för pooltak med 5 moduler) där man behöver böja sig ner och använda nyckeln, varje gång pooltaket skall förflyttas.

 

 

Profilerna

Profilerna (vilket är den viktiga delen när det gäller hållbarheten) är bland de klart kraftigare på marknaden, och har dessutom en utmärkt passform med tanke på monteringen som skall utföras.

Panelerna

Panelerna är UV beskyddade på bägge sidorna. Dammtäta kullager är standard. Nova & Stella är bägge anpassade i bredd, så att det även finns plats till sargsten under taket, för de vanligaste poolstorlekarna.

Kanalplast eller klarplast?

Under finner du lite om för/nackdelar för de olika materialvalen.

Kanalplast

Pooltak Nova G&J Nettopool

Fördelar
För den som önskar lite mer diskretion, så blir naturligt nog insynen in i pooltaket begränsad.  Kanalplasten har en något bättre isoleringsförmåga (dock marginell effekt i praktiken). Ev repor syns inte så tydligt (detta brukar mer vara ett problem att ta hänsyn till om man har ”små och vilda” familjemedlemmar. Inköpspriset är betydligt lägre.

Nackdelar
Det kan komma kondens och därmed alger i panelernas kanaler, detta är dock ovanligt. Man kan inte se in/ut under pooltaket.

Klarplast

Pooltak Nova G&J Nettopool

Fördelar
Man har möjlighet att se detaljerna inne under taket samt får en mindre ”instängd” känsla när man badar. En säkerhetssmässig fördel att kunna hålla ett öga på de som badar under taket. De flesta anser att klarplasten ger ett mer exklusivt intryck.

Nackdelar
Ev repor blir mer synliga (detta brukar mer vara ett problem att ta hänsyn till om man har ”små och vilda” familjemedlemmar). Vid stora temperaturskillnader lägger det sig kondens på tak och väggar, vilket hindrar utsikten.  Inköpspriset är betydligt högre.

 

Snö/Vinter

Pooltak är inte någon optimal vintertäckning och har en begränsad tålighet när det gäller snötyngd. En bra tumregel är att man bör skrapa av snömängderna när det passerar ca 10cm.

Tänk även på att större snömängder bör avlägsnas från de lutande väggarna. Garantin gäller inte skador somär relaterade till snötyngder. Efter det vi känner till, gäller detta alla pooltak. Det är dock inte alla företag som upplyser om detta.

Säkerhet

Standard NF P 90 309 omfattar t.ex. barnsäkerhet samt bärighet för snö. Alla pooltak som är godkända enligt standarden klarar ett minimum av 45 kg/m2. Snölasten för särskilt breda pooltak över 5 meter i bredd (yttermått) för endast vissa pooltaksmodeller kan dock understiga 45 kg/m2. 

Samtliga pooltaksmodeller från Gullberg & Jansson är låsbara och barnsäkra. De kan snabbt låsas upp med nyckel och uppfyller lagstadgat krav på barnsäkerhet.

Färgval profiler


Aluminium eller Antracitgrå profiler som standard

På pooltakmodellerna Alva och Leia kan du välja mellan olika färger på profilerna. Samtliga RAL-färger kan beställas mot pristillägg.

Tolerans

Mycket höga krav till material och produktion, ger små toleranser. Skarvar mellan profiler är minimala, panelerna kan inte rubbas när de är monterade och pooltaket glider mycket lätt fram på skenorna. Små toleranser gör även att behovet av nitar/skruvar reduceras.  Ju fler hål/nitar genom paneler och profiler, ju mer försvagas konstruktionen.

Montering

Det medföljer en detaljerad monteringsmanual. Utöver detta har ni tillgång till vår Supporttelefon.

Se instruktionsvideoen hur man bygger taket.

 

Leverans

Pooltaken levereras till angiven leveransadress, under förutsättning att det finns utrymme för lastbil. Kund ansvarar för lossning från bil.

Nova Comfort och Leia
Pooltaken levereras som monteringssats. Paketet är mycket tungt och måste antingen lastas av med truck (ordnas av kund) eller lastas av för hand. 

Man öppnar då pallen på lastbilsflaket och lyfter av kolli för kolli (2 pers+ verktyg, ca 20 min).  Det ingår 30min i avlastningtid i transportkostnaden.

Färdigmonterade moduler lossas för hand (3-6 pers, beroende av storlek). Det ingår 30min lossningstid, i transportkostnaden.

Kontakta vår kundtjänst för ytterligare information

Tillbaka

 

 

Tips&Råd
Inspiration
Nettopool
NP Pooltäckning
  NP Poolskydd PT
  NP Rollover
  NP Zabra
  NP Covrex
  NP Pooltak
  abaAtt tänka på
  NP Cabcover
  NP Överdrag
  NP Solfolie
NP Värmesystem
NP Vattenrening
NP Övrigt