Hem
Poolmodeller
Köpinformation
Kontakta oss
Pooltillbehör
Nettopool

Agat poolpaket

Rund och
åtta formad

Opal poolpaket

Rund, åtta,
och oval formad

Rektangulär plåtpool

Rektangulär

Poolpaket Thermopool

Rektangulär

Thermopool m overflow

Rektangulär

Glasfiberpool m Covrex

Rektangulär

själbyggarpaketet

Valfri

>>startsidan >poolmodeller >thermopool >att tänka på

Thermopool att tänka på

 

Nettopool Thermo

Stege

Våra poolpaket levereras med en tre- eller fyrastegs Comfort stege, beroende på pooldjup. 

Nettopool


Stege med annorlunda design finns som tillval.
>>stegar

Trappa

Trappa är enklare att använda sig av vid i och urstigning. Inte minst för de yngsta och äldsta badgästerna. Dessutom är det en fantastisk plats för social samvaro eller kanske läsande av morgontidningen med en kopp kaffe i morgonsolen. 
Vid val av trappa får man prisavdrag för stegen.

Vi har en modell som man sätter friståande innut poolen.

Våra fasta trappmodeller kan endast monteras i förbindelse med poolmontering.

Oval oval med brädd 450-550 cm kan kombineras med fastmonterad trappa i den svängda delen.

Vi har även trappor som monteras i stödmuren.

Det är viktigt att besluta sig för om man skall ha trappa, innan man beställer poolpaketet.Tänk på att trappan påverkar poolskyddets utformning och även transportkostnaden.

 

Poolbelysning


Poolbelysningen bör placeras så att den lyser bort från den plats där man mest befinner sig kvällstid. Detta för att undgå att den bländar och stör. Våra poolbelysningar kan även placeras i den svängda delen av poolen (Opal Rund/Oval/Åttan). 
Antal poolbelysningar är en smaksak. En tumregel är att en 300W lampa räcker för att belysa upp till ca 40m² poolyta. Om man däremot önskar ett kraftigare ljus och en effekt även runt och utanför poolen, kan man välja två belysningar. Rent estetiskt kan det ibland passa bättre med två belysningar. Exempel på detta är i åttaformade pooler eller i pool med trappa på långsidan. Vid mindre poolstorlekar eller om man önskar en diskret effekt kan 100W eller 50W vara bra alternativ.
Poolbelysning är ett av de tillval som är mycket svårt att eftermontera. Därför är det viktigt att besluta sig för om man skall ha belysning och ev antal, innan man beställer poolpaketet.


Rostfria detaljer
Rostfri front på skimmer, poolbelysning och inlopp kan förhöja intrycket och ge en exklusiv look. Detaljer i rostfritt skall dock inte kombineras med saltgenerator/saltklorinator.


Poolrening
I alla våra poolpaket ingår ett väl dimensionerat reningsverk samt ett startpaket för klor drift.


Materialförbruk

 

Nettopool Thermo

Viktigt att ta med i kalkylen. Thermo skall placeras på en bottenplatta av betong.

Bottenplattan skall vara minst 10cm tjock och armeras med armeringsnät.

 

8x4m Thermopool

Bottenplattan: 8x4m Thermo (Yttermått: 8.5x4.5m) ca 3,8m³ betong

Väggarna krävs ca 4,9m³ betong samt ca 450m 12mm armeringsjärn (lägg till ca 10% betong och armering för överlappning samt spill)

 

Placering

För att få mest möjlig glädje av poolen bör man värdera läget med tanke på antal soltimmar per dygn. Detta påverkar också uppvärmningen av vattnet. Träd och stora buskar ger skugga och extra arbete med tanke på renhållning av vattnet.

 

Poolstorlek 

En viktig utgångspunkt är givetvis utrymmet. Tänk på att poolområdet blir en naturlig och trevlig samlingsplats för hela familjen där man kanske befinner sig 90-95% av tiden ”poolside”. Det är en fördel att kunna ha plats till solstolar, grill och andra utemöbler. 


Poolstorleken påverkar naturligtvis poolpaketets inköpspris. Men även kostnader för grävning/schaktning, poolskydd och uppvärmning påverkas.


För att kunna simträna i poolen bör man upp i åtminstone 11-12m längd. Här kan man alternativt välja till en JetStream (motströms anläggning) i mindre pooler.

 

Liner

Alla våra poolpaket levereras med 0.8mm liner. Ett allt vanligare tillval är att köpa till mönstrad liner. Vi kan erbjuda många spännande alternativ med färger, mönster och även olika kombinationer. >>läs mer

 

 

 

     
1 1  

1

2


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips&Råd
Inspiration
Nettopool